Papptak Lidingö

Papptak – bästa materialet för platta tak

Papptak är det bästa materialet för platta tak. Några fördelar med papptak är att det är enkelt och snabbt att lägga och inte belastar konstruktionen med mycket vikt. Papptak kräver dessutom mindre underhåll än andra taktyper.

Är du intresserad av att lägga ett papptak på ditt hus, garage, förråd eller fritidshus? Välkommen att kontakta oss – experten på papptak i Lidingö.


Papptak Lidingö

Ett starkt alternativ för ditt tak

När det handlar om hustak finns det många material att välja på. Ett av de vanligaste alternativen är takpapp. Det har många fördelar som gör att det är ett bra alternativ bland materialen på marknaden.

Takpapp är ett petroleumtjärat material som kräver relativt lite underhåll. Under pappen läggs även underlagspapp. Dessa två lager gör att papptaket skyddar konstruktionen mot väder och vind på ett mycker bra sätt.

Papptak passar bra att använda på många typer av byggnader men är särskilt bra på hus med platta eller svagt lutande tak. När vi lägger ett papptak så svetsar eller klistrar vi fast det för att det ska sitta stadigt och ge huset ett bra skydd.

Papptak Lidingö – lätt, ekonomiskt och enkelt att montera

Moderna papptak har flera starka sidor som gör att det är ett mycket användbart takmaterial med många fördelar. Priset är bland annat ett stort plus, papp är ett av de minst kostsamma takmaterialen. Dessutom är det enkelt och smidigt att montera.

Isoleringsförmågan är dessutom mycket bra, värmen hålls borta under sommaren och inne under vintern, vilket gör att det enkelt går att få en behaglig inomhustemperatur. Dessutom är papptaket lätt och innebär ingen stor påfrestning på husets konstruktion.

Viktigt att tänka på innan vi lägger papptak

För att allt ska gå som det är tänkt när man lägger ett papptak är det några saker man bör tänka på. Grundläggande är att kunna skilja på de olika papptak som finns på marknaden. En del ska monteras horisontellt, andra vertikalt.

Det är även viktigt att inte slarva med kanterna när ett papptak ska läggas, då är det lätt att det uppstår glipor. Det är även viktigt att laga sprickor som kan uppstå på gamla papptak. Ett papptak måste underhållas för att det ska hålla sig i bra skick. Men som sagt, andra taktyper kräver mer underhåll i jämförelse.

Papptak har alltså ett flertal fördelar och är mycket bra på platta tak och på byggnader där det inte passar med exempelvis tegel. Är du intresserad av att lägga papptak i Lidingö? Hör av dig till oss – våra erfarna takläggare kan garantera ett perfekt resultat.

Vi lägger tåliga och prisvärda papptak